Uppgift UG2 B – Ljud

I denna uppgift skulle vi spela in olika ljud. En sång, fem olika ljud som låter inomhus och fem olika ljud som låter utomhus.

Jag använde min Iphone för att spela in ljuden med hjälp av appen röstmemon. Sen mailade jag ljudfilerna till mig själv, för att jag skulle få tillgång till dem på datorn. Jag laddade hem filerna på datorn och sparade dem i en egen mapp och sen skulle jag ladda upp dem i ljudredigeringsprogrammet Audacity. Men där stötte jag på ett problem, ljudfilerna var sparade i formatet M4a, vilket programmet inte godkände. Hur ska jag göra nu? Googlade lite och kom fram till att jag måste ändra ljudfilerna till ett annat format. Laddade då ner appen AVR X där man kan spela in ljud men även konvertera om andra ljudfiler, så detta gjorde jag. Så nu hade jag ändrat alla ljudfilerna till rätt format, WAV, skickade sen ljudfilerna till mig själv och laddade ner ljuden till datorn på nytt.

Nu kunde jag äntligen börja redigera och klippa ihop ljudfilerna. Behövde justera ljuden på några, då vissa blev alldeles för starka när de kom efter varandra. La även till ”tona in” och ”tona ut” i alla filerna för att de skulle låta bättre när de spelades upp efter varandra. Programmet var lätt att jobba i och det fanns en rad olika funktioner att välja bland. Men då detta var ett helt nytt program att jobba i behövs det lite träning för att lära sig hitta allt och använda lite mer avancerade effekter och inställningar

Sången: Hjulen på bussen
De fem inomhusljuden.
1. Klippa med sax
2. Riva papper
3. Hälla ut duplo
4. Spola i toaletten
5. Vattenkran
De fem utomhusljuden
1. Bommarna som går ner för tåget
2. Ett tåg som åker förbi
3. Fotsteg i gruset
4. Sopa
5. Låser upp dörren och öppnar den

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s