Seminarieuppgift 1 (grupp)

Detta är vår första gruppuppgift under denna kurs. Vi skulle först börja med att själva reflektera kring dessa frågeställningar:

  1. I läroplanen finns begreppet ”Adekvat digital kompetens” inskrivet. Vad är adekvat digital kompetens? Vad innebär adekvat i detta fallet? Motivera utifrån källor. 
  2. Reflektera över hur styrd en lärprocess ska vara. Tex om barnen ska måla en bil, ska de färglägga en färdig bil eller måla en på frihand. Vilka hinder och möjligheter ser ni med detta? Väv in en diskussion om instrumentell vs meningsorienterad tekniksyn.
  3. En del hävdar att digitala verktyg kan hjälpa barn med funktionsvariationer. Stämmer det påståendet?
  4. Reflektera om hur projektion kan användas i förskolan. Hur kan du som pedagog få syn på lärandet i samband med aktiviteten?
  5. Kap 7 i Digitalisering i förskolan på vetenskaplig grund beskriver ”lära genom att lära ut”. Hur kan ni tillämpa denna kunskap med hjälp av digitala verktyg som ni har tillgång till? 
  6. Hur förhåller sig förskolan  till spel på digitala verktyg?

Sen skulle vi ha ett seminarium online via zoom, där vi gemensamt skulle reflektera kring dessa frågor. Seminariet skulle vara mellan 30 min – 1 timme långt, vilket vi skulle spela in för att sedan skicka in tillsammans med vår sammanställning av våra reflektioner. Vi skulle skriva ner våra anteckningar i ett Google dokument.

Spännande att få jobba med en gruppuppgift helt på distans, detta hade jag aldrig gjort förut. Så jag tyckte att det gick väldigt bra. Att träffas via zoom var väldigt smidigt och något som jag tror är väldigt användbart i förskolan, speciellt i min kommun som är väldigt stor. Vi skulle kunna spara väldigt mycket tid om vi genomförde möten digitalt. Och att jobba tillsammans i ett Google dokument är perfekt när man är fler som ska se vad som skrivs och alla kan vara delaktiga och bidra med sina tankar och idéer direkt i dokumentet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s